Werkwijze

Het kennismakingsgesprek

U wilt, hoop ik, weten aan wie u uw viervoeter toevertrouwt. Ik geef de voorkeur aan een afspraak voor een kennismakingswandeling of kom, indien dit niet met werk te combineren valt, bij u thuis. Er is gelegenheid voor het stellen van vragen. Met name de wandeling biedt ons beiden de mogelijkheid voor een goede wederzijdse eerste kennismaking: ik met u en uw hond en u en uw hond met mij, de sfeer in de roedel, het welbevinden van uw hond en mijn werkwijze. Zodra u besluit uw hond aan mij mee te geven en de entingen in orde zijn, tekenen we de overeenkomst en het sleutelcontract. Ook vindt dan de sleuteloverdracht plaats.

De wandeling

Ik loop minimaal een uur met vaste roedels van maximaal 5 honden ( 5 per persoon: APV: Gemeentebeleid Hondenlosloopgebied Soesterduinen). Alle honden lopen bij voorkeur los (tenzij anders is overeengekomen). Uw hond wordt afhankelijk van uw woonadres, chemie in de roedels en de route, die ik zo kort mogelijk wil houden om zoveel mogelijk tijd (maximaal 2,5 uur de middagroedel) in de Duinen te kunnen zijn, ingedeeld in de eerste of tweede roedel van de afgesproken dag(en). Door nieuwe aanmeldingen en opzeggingen kan dit wijzigen. Het werken met vaste roedels betekent dat de honden elkaar door en door kennen en zorgt voor rust en stabiliteit.  Uw hond gaat daarom 1 - 3x per week met mij mee. Alleen voor starters werk ik met 10 wandelingenkaarten, totdat er een vaste plek ontstaat. Ik verzoek u trim- of dierenartsafspraken zoveel mogelijk op andere dagen te plannen, want ik zit momenteel door Gemeentelijk beleid vast aan een strak tijdschema. Tussen 10.30 uur en 16.30 uur ben ik er voor uw hond, waarvan 3x 35 - 60 minuten reistijd en alleen voor nood ben ik dan telefonisch bereikbaar.

Nazorg

Ik verzoek u een oude handdoek bij uw voordeur te leggen, zodat ik uw hond bij regenachtig weer handdoekdroog thuis kan brengen. Na de wandeling, terug bij de bus, krijgen de honden bij warm weer water en thuisgekomen controleer ik of er voldoende klaar staat. Een gevulde voerbak kan ik op verzoek ook neerzetten.

Waar

U kunt mij tegenkomen in het officiële losloopgebied voor honden in de Lange Duinen . Bij warm weer zoeken we verkoeling in het omliggende bos of, indien aanwezig, bij de waterpartijen daar.

Wanneer

De maan-, dins-, donderdagen buiten schoolvakanties Soest en christelijke feestdagen. 

Aannamebeleid

Bij de eerste wandeling schat ik in of uw hond aangelijnd of los loopt. Na vier uitlaatbeurten beslis ik of hij in het roedel past. Daarbij let ik op woonadres, inpasbaarheid op de route, gedrag van uw hond in de auto, gehoorzaamheid, actieradius ten opzichte van mij, of de hond op mij gericht is, welbevinden van uw hond en sociaal gedrag naar andere roedelleden, dieren (honden, paarden, schapen) en mensen, maar vooral ook kinderen, die wij op onze wandeling met name in zomerse tijden in groepsverband tegen kunnen komen. Iedere hond moet zich veilig kunnen voelen en ik moet iedere hond veiligheid kunnen bieden. Bovendien wil ik op geen enkele manier overlast voor andere recreanten veroorzaken. Zoals u wellicht weet, is de Gemeente Soest streng aan het handhaven in de Duinen. Uw hond is mijn visitekaartje!  

Betaling

Alle diensten dienen maandelijks vooruit per bankrekening betaald te worden. U ontvangt per mail een nota. Uitlaatbeurten waarvoor u uw hond tijdig afmeldt, worden verrekend op de nota van de volgende maand. Echter gaat uw hond 1 keer per week mee, dan geldt de mogelijkheid tot inhalen op een andere dag indien de bezetting dit toelaat en geen restitutie van het bedrag. 

Aansprakelijkheid

U blijft als eigenaar van uw hond te allen tijde aansprakelijk voor door uw hond aangerichte schade. Vraag na of uw hond is opgenomen in uw W.A.-verzekering.

Aanmelding

Mocht u interesse hebben in een vrijblijvende kennismakingswandeling, dan kunt u dit hier kenbaar maken. Ik neem zo spoedig mogelijk contact met u op en maak een afspraak voor een wandeling of indien door werk niet mogelijk, een gesprek bij u aan huis.