Wie ben ik

Laat ik me even voorstellen: mijn naam is Willemien Bos. Van kinds af aan ben ik gebiologeerd door de natuur en het liefst omringd door dier en mens. In mijn jeugd was ik altijd in de weer met onze hond, katten en diverse knaagdieren. Onze kleine roedel: mijn partner Johan, onze 2 katten, Beertje en Floortje en ik, wonen in het groene Soest.

Na mijn au-pairtijd in Parijs, koos ik voor la plus belle langue: le Français. Ik behaalde mijn doctoraal en doceerde 8 jaar Frans. Als buitenmens en francofiel koester ik de mooiste herinneringen aan de survivals in de Franse Ardennen met de Havo leerlingen. Vanaf 2006  tot half 2023 was ik werkzaam  op de  Montessoribasisschool in Soest.Zo genoot ik 's ochtends van andermans kinderen en trek ik er nog steeds rond het middaguur op uit met andermans honden. Om gezondheidsredenen heb ik het onderwijs verlaten.

Als natuurmens in hart en nieren wilde ik het binnen werken met de kinderen combineren met een baan buiten. Een aantal jaren deed ik ervaring op als aspirant-hondentrainer bij de Dierenbescherming en bij een Utrechtse hondenuitlaatservice. Het voelde als de leukste hondenbaan. Om als eigen baas beide banen beter op elkaar af te kunnen stemmen, begon ik mijn eigen Soester uitlaatservice. Ook volgde ik de opleiding (Aeres) Ethologie van de hond en specialist vacht- en lichaamsverzorging bij honden. Ik heb de leukste hondenbaan in het mooiste kantoor van Nederland: de lange duinen van Soest!

Sinds 2010 is hondenuitlaatservice Retourtje Bos een feit. Uit ervaring weet ik hoezeer honden genieten van een uitstapje in een stabiele vertrouwde sociale roedel. Ik nodig u uit dit zelf te ervaren tijdens een kennismakings- of socialisatiewandeling met uw hond. Ook uw hond breng ik graag tevreden retour na een stevige boswandeling!