Wie ben ik

Laat ik me even voorstellen: mijn naam is Willemien Bos. Van kinds af aan ben ik gebiologeerd door de natuur en het liefst omringd door  dier en mens. In mijn jeugd was ik altijd in de weer met onze hond, katten en diverse knaagdieren. Nu woon ik samen met mijn partner, Johan, sinds 2015 in Soest.

Na mijn au-pairtijd in Parijs, koos ik voor la plus belle langue: le Français. Ik behaalde mijn doctoraal en doceerde 8 jaar Frans. Als buitenmens en francofiel koester ik de mooiste herinneringen aan de survivals in de Franse Ardennen met de Havo leerlingen. Sinds 2004 ben ik werkzaam in het basisonderwijs. Vanaf 2006 is de Montessorischool te Soest mijn vaste stek, alwaar ik o.a. de leerlingen van groep 3 mag leren lezen. Een magisch proces. De kers op de taart en de basis van het onderwijs.

Als natuurmens in hart en nieren wil ik het binnen werken met de kinderen combineren met een baan buiten. Een aantal jaren deed ik ervaring op als aspirant-hondentrainer bij de Dierenbescherming en bij een Utrechtse hondenuitlaatservice. Het voelde als de leukste hondenbaan. Om als eigen baas beide banen beter op elkaar af te kunnen stemmen, begon ik mijn eigen uitlaatservice. 

Sinds 2010 is hondenuitlaatservice Retourtje Bos een feit. Uit ervaring weet ik hoezeer honden genieten van een uitstapje in een vertrouwde roedel. Ik nodig u uit dit zelf te ervaren tijdens een kennismakingswandeling met uw hond. Ook uw hond breng ik graag tevreden retour na een stevige boswandeling!