Wie ben ik

Laat ik me even voorstellen: mijn naam is Willemien Bos. Van kinds af aan ben ik gebiologeerd door de natuur en het liefst omringd door dier en mens. In mijn jeugd was ik altijd in de weer met onze hond, katten en diverse knaagdieren. Na 32 jaar hebben wij, onze kleine roedel: mijn partner Johan, onze 2 katten, Beertje en Floortje en ik, in 2015 Utrecht verrruild voor Soest.

Na mijn au-pairtijd in Parijs, koos ik voor la plus belle langue: le Français. Ik behaalde mijn doctoraal en doceerde 8 jaar Frans. Als buitenmens en francofiel koester ik de mooiste herinneringen aan de survivals in de Franse Ardennen met de Havo leerlingen. Tegenwoordig speel ik alleen nog maar wordfeud met de Fransen om mijn Frans levendig te houden. Sinds 2004 ben ik werkzaam in het basisonderwijs. Vanaf 2006 is de Montessorischool te Soest mijn vaste stek, alwaar ik de meeste tijd besteed aan de leerlingen van groep 3, die ik mag begeleiden in het leesproces: de kers op de taart en de basis van alle onderwijs. Zo geniet ik 's ochtends van dit magische proces met andermans kinderen en trek ik er rond het middaguur op uit met andermans honden. Een fantastische combinatie van 2 banen. 

Als natuurmens in hart en nieren wilde ik het binnen werken met de kinderen combineren met een baan buiten. Een aantal jaren deed ik ervaring op als aspirant-hondentrainer bij de Dierenbescherming en bij een Utrechtse hondenuitlaatservice. Het voelde als de leukste hondenbaan. Om als eigen baas beide banen beter op elkaar af te kunnen stemmen, begon ik mijn eigen uitlaatservice. Ook volgde ik de opleiding (Aeres) Ethologie van de hond. Nu heb ik de leukste hondenbaan in het mooiste kantoor van Nederland: de lange duinen van Soest!

Sinds 2010 is hondenuitlaatservice Retourtje Bos een feit. Uit ervaring weet ik hoezeer honden genieten van een uitstapje in een rustige vertrouwde sociale roedel. Ik nodig u uit dit zelf te ervaren tijdens een kennismakingswandeling met uw hond. Ook uw hond breng ik graag tevreden retour na een stevige boswandeling!